Nyheter

I 2023 har elever ved Tombontsoa og Fihaonana gjort flere eksperimenter med bruk av moringa. Hoveddelen av forsøkene har sett på bruk av moringa som ingrediens i kraftfôr. Det er også blitt gjort forsøk med moringa som gjødsel. Forsøkene er gjort av studenter på høyskolenivå.

Tre av forsøkene ved Tombontsoa har endt opp som publikasjoner....

I juli 2023 var alle kateketene i synode (bispedømme) SPAM samlet. Rektor Lala fra jordbruksskolen Tombontsoa var invitert for å ha en introduksjon til moringa. Rundt 400 kateketer deltok på treningen.

Etter treningen ble det delt ut småplanter og frø til de som ville ha. Rektor Lala forteller at juli er sent i sesongen for å plante...

De fleste studier og kurs ved de to jordbruksskolene vi samarbeider med, Tombontsoa og Fihaonana, startet i disse dager nytt skoleår. Fihaonana og Tombontsoa tilbyr mange ulike kurs og studieretninger. Nedenfor er en oversikt over disse:

Jordbruksskolen Fihaonana som vi samarbeider med har nylig avsluttet sitt 39. år med agronomkurs. 60 elever skal nå hjem til sine landsbyer for å praktisere det de har lært.


Sammen i kampen mot underernæring!
Powered by Webnode
Create your website for free!